Buitenschoolse opvang Bezemsteel Kinderopvang

Geplaatst op op door Den besselder

Buitenschoolse opvang Bezemsteel Kinderopvang Humanitas op bezoek bij zorgboerderij “Den Besselder” in Halle-Heide.

Op dinsdag 1 mei 2012 bezochten we met kinderen en medewerkers buitenschoolse opvang Bezemsteel Kinderopvang Humanitas de zorgboerderij “Den Besselder” in Halle.

We werden welkom geheten door Jopie Vos, de zorgboerin. We begonnen met een rondleiding over de zorgboerderij. De kinderen maakten kennis met de verschillende dieren en activiteiten binnen en buiten op de zorgboerderij.
Na wat drinken met een plak ontbijtkoek werden de kinderen in 4 groepjes verdeeld. Onder leiding van Ria (medewerkster zorgboerderij) en van Judith, Cynthia, Anne, Yvette en Saskia (pedagogisch medewerkers Bezemsteel) mochten de kinderen een schilderij maken, een zonneklep schilderen, figuren boetseren met brooddeeg. schilderen en/of een snorrebot maken (verdraaid garen waarover een knoop rond zoemt).
Tijdens de lunch genoten we van heerlijke kippensoep en pannenkoeken. Na het eten werden de skelters, fietsen, scheppen enz. uit de schuur gehaald. Er werd getimmerd aan hutten, planken gezaagd, met water en zand gespeeld, op de trampoline gesprongen en met skelters door de modder gecrosst. Niet alleen door de kinderen, de pedagogisch medewerkers deden net zo fanatiek mee.

Het leukste van deze dag was knuffelen met de dieren (lammetjes en de konijnen). De kinderen mochten bij de lammeren in het hok en hen hooi en brokken geven. Ze mochten de lammeren aaien, iets wat iedereen wel wilde. Ook werden de konijnen volop geknuffeld. Aan het einde van de dag mochten we van onze ’zorgboer’ Heimen nog even de varkensschuur in, wat ruiken die varkens lekker! De geur bleef goed in onze kleren en haren hangen. Voordat we met de zelfgemaakte spullen naar huis gingen, speelden we nog even tikkertje en voetbal.

Iedereen heeft genoten van deze prachtige dag. Daar willen we zorgboerderij “Den Besselder” hartelijk voor bedanken.
Ook bedanken we alle ouders voor het halen en brengen van de kinderen naar de boerderij.

Pedagogisch medewerkers Buitenschoolse opvang Bezemsteel Kinderopvang Humanitas

http://www.kinderopvanghumanitas.nl/bsobezemsteel/564/nieuws/website/1661/nieuws/20930/5056/