37 Jonge Gehandicapten naar Huis

Geplaatst op op door Den besselder

BORCULO – Zorginstelling De Lichtenvoorde moet 37 kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking weer terugsturen naar hun ouders wegens een bezuiniging van 50 procent op het budget voor lvb-jeudzorg door de Achterhoekse gemeenten.

Dat deelde bestuurder Henk van Driel van De Lichtenvoorde de gemeenteraad van Berkelland deze week mee. Gemeenten worden per 1 januari verantwoordelijk voor de jeugdzorg voor licht verstandelijk gehandicapten (lvb).

Continuëring Hoewel wethouder Leo Scharenborg van Berkelland stelt dat de continuëring van de zorg in 2015 niet in gevaar komt, laat Van Driel een ander geluid horen. Volgens hem kan De Lichtenvoorde de continuëring van de zorg voor (licht) verstandelijk gehandicapte jeugdigen in 2015 niet garanderen.

Aanbesteding Dit komt omdat Berkelland en de andere Achterhoekse gemeenten bij de aanbesteding van deze zorg in 2015 een korting van 50 procent op het budget opleggen. De Lichtenvoorde kan voor de helft van het geld niet dezelfde zorg leveren. Door de bezuiniging raken 70 ervaren jeugdzorgwerkers hun baan kwijt en moeten 37 jonge cliënten terug naar hun ouders.

http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/bezuiniging-37-jonge-gehandicapten-naar-huis-1.4564317